Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Zázvor – jaké výhody přináší?

Posted in

Už jste o něm nejednou slyšeli. Zázvor, který je skutečným zázrakem. Tento unikát se využívá již po dlouhá léta v tradiční, ale i alternativní medicíně. Jde okořeninou, která se považuje za nejzdravější, ale zároveň i nejchutnější ze všech koření vůbec.

Zázvor se využívá jako přísada do jídel, ale v dnešní době najdeme tuto koření i ve formě bonbonů, čaje či výživových doplňků. Zázvor je doporučeno používat zejména pro její zázračné účinky. Těch rozhodně není málo. Důvodem je obsah této koření. Překvapit vás může vysoký obsah vitamínů, vlákniny a minerálních látek.

Jaké příznivé účinky přináší zázvor?

Skvělé řešení pro nevolnost

Možná jste otom ani netušili, ale zázvor je velmi silnou zbraní v boji skinetózou. Jde onevolnost, která se projevuje zejména v dopravních prostředcích. Mnozí lékaři zázvor doporučují více než léky, jejichž nevýhodou je vyvolání ospalosti.

Zázvor na nevolnost lze užít ve formě bonbonu nebo kořene. Jak to celé funguje? Látky, které jsou obsaženy ve svorce neutralizují trávicí šťávy a omezují stahy střev. Díky tomu vás nebude dávit a nevolnost v dopravním prostředku budete díky zázvoru prožívat o něco snadněji.

Prevence Alzheimerovy choroby

Ozázvoru je známo, že zpomaluje nástup demence, díky čemuž se využívá jako prevence neurodegenerativních onemocnění. Mezi ty patří například Parkinsonova nebo Alzheimerova choroba. Mimo jiné, zázvor udržuje zdravou paměť a zmírňuje riziko poškození mozku.

Snižuje bolest

Protizánětlivé účinky jsou pro zázvor typické. Ty platí například při artritidě, což je zánět kloubů. Díky tomu zázvor působí také jako prevence zánětlivých onemocnění, a také se využívá ke zmírnění onemocnění tohoto typu.

Proto neváhejte a vyzkoušejte účinky tohoto zázraku i vy. Zázvor má svoji typickou chuť, kterou si ihned oblíbíte. Ale co je víc – účinky této koření si zamilujete hned po prvním použití.

Připojte se ke konverzaci

Košík 0