Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Lion’s Mane: Houba, která příznivě působí na nervový systém

Posted in

Ve skutečnosti jde o méně známou terapeutickou hubu, ale čím dál víc se dostává do popředí. Její název je Lion’s Mane, jinak řečeno Korálovec Ježovitý. V dnešní době je známá zejména pro její terapeutické účinky, které se týkají nervového systému člověka.

Lions’s Mane lze konzumovat ve formě čaje, výživového doplňku či chutného jídla. Tuto jedinečnou houbu můžete užívat i v podobě sušeného prášku tablet. Lions’s Mane má množství příznivých účinků, které působí na kardiovaskulární systém, trávicí soustavu, ale zejména na buňky v mozku.

Zmírňuje příznaky deprese

Deprese patří mezi nejčastěji úzkostné stavy v dnešní době. Lion’s Mane je však silnou zbraní i v tomto směru. Tato zázračná houba obsahuje protizánětlivé účinky, které zmírňují depresi i její příznaky.

Tento úzkostný stav vzniká zejména při nedostatku spánku, stresu anervozitě. Právě tímto Lion’s Mane bojuje na vysoké úrovni. Důkazem jsou mnohé studie, které se dělaly nejen na lidech, ale také například na myších.

Prevence neurodegenerativních chorob

Je dokázáno, že Lion’s Mane se využívá i jako prevence proti demenci, Alzeimerově či Parkinsonově chorobě. Mimo jiné, zlepšuje krátkodobou paměť a ochraňuje mozek před toxickými buňkami. Při pravidelném užívání Lion’s Mane je tak viditelná změna funkce mozku, která pracuje na plné obrátky.

Snižuje stres

Stres je strašákem dnešní doby. Bohužel, najde se jen málokdo, kdo by ho neprožíval dennodenně. Stres může způsobit kardiovaskulární onemocnění, cukrovku nebo rakovinu. Lion’s Mane ovšem obsahuje antioxidační vlastnosti, které jednoduše bojují se stresem. Zmírňuje jeho projevy, přičemž napomáhá i při léčbě mnoha onemocnění. Jedná se například o zánětlivá onemocnění střev či poškození jater.

Lion’s Mane je stále více doporučená houba. Jedná se zejména o výživový doplněk, který výrazně zlepšuje celkové zdraví člověka. Nevěříte? Vyzkoušejte tuto zázračnou houbu i vy!

Připojte se ke konverzaci

Košík 0