Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Valeriána lékařská: Proč je tak výjimečná?

Posted in


Valeriána lékařská je rostlina, která pochází přímo z Evropy. O jejích účincích bylo slyšet již v 11. století, kdy se v podstatě začala také využívat. Valeriána lékařská je známá jako silná zbraň v boji s nespavostí. Tu způsobuje řadu faktorů, které právě tato rostlina výrazně zmírňuje.


Tuto jedinečnou rostlinu lze pěstovat volně na zahradě, popřípadě roste na více loukách. Valeriána lékařská je v současnosti složkou mnoha čajů a výjimkou není ani čaj na spaní. Důvodem jsou její příznivé účinky, které podporují zdraví člověka. Ty si však postupně popíšeme v následujících řádcích.


Pomáhá při usínání
Valeriána lékařská výrazně zkracuje dobu usínání, díky čemuž budete moci usnout ihned. Příznivě také působí na kvalitu spánku, kterou zvyšuje. Mimo jiné, kozlík lékařský obsahuje uklidňující účinky. To znamená, že relaxačně působí na centrální nervový systém a také uvolňuje vzniklé svalové napětí.
Trpíte-li jakýmikoli poruchami spánku, kozlík lékařský je v tomto směru skutečně účinný. Dokonce, zmírňuje příznaky deprese, uklidňuje bušení srdce a bolesti. Díky těmto vlastnostem budete spát bez jakýchkoli problémů.


Působí jako antioxidant
Velkou výhodou této zázračné rostliny je, že dokáže z těla vyplavit škodlivé toxiny. Důsledkem toho se zpomaluje vznik nových chorobných procesů v těle. Valeriána lékařská tak může být součástí detoxu. Pročistí vám organizmus od škodlivých látek a zároveň bude vše fungovat tak, jak má.


Mimo jiné, kozlík lékařský je silnou zbraní i při zmírňování úzkostných stavů, deprese, menstruačních bolestí či dokáže zklidnit podrážděný žaludek. Mnohé studie dokázaly, že díky těmto vlastnostem vám kozlík lékařský zaručí klidný spánek, a to bez jakýchkoli poruch.
Důvodů, proč byste měli začít užívat čaj s obsahem této rostliny, je opravdu mnoho. Tak neváhejte a vyzkoušejte účinky kozlíku lékařského i vy!

Připojte se ke konverzaci

Košík 0