Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Reishi jako rostlina sduchovní silou: Slyšeli jste už o ní?

Posted in

Už od pradávna se využívaly houby pro terapeutické účely. Nejznámější z těchto hub je Reishi, což je název v japonštině. Na Slovensku ji také můžeme znát pod názvem Lesklokorka hnědočervená nebo latinsky řečeno, Ganoderma. V tomto článku si představíme její okouzlující účinky.

Reishi se zejména v Asii používá již několik tisíc let. Domácí ji označují za zázračnou rostlinu či rostlinu sduchovnou silou. Reishi symbolizuje dlouhověkost, zdraví alásku. V Číně mají tuto houbu ve velké úctě, což dokazují i ​​vyobrazené kresby v palácích.

Jaké terapeutické účinky přináší tato zázračná rostlina?

Potlačuje rakovinu

Mnohé vědecké studie dokázaly, že Reishi skutečně dokáže zmírnit projevy rakoviny. Podporuje léčbu chemoterapie a zároveň snižuje její negativní vedlejší účinky jako je nechutenství, zvracení či závratě. Reishi se osvědčila zejména jako podpora při léčbě nádorů jícnu, dělohy, prsu a tlustého střeva.

Bojuje s viry

Možná byste nevěřili, ale Reishi dokáže bojovat i sinfekčními onemocněními, a to zejména proti virové chřipce. Ta každoročně vyvolává epidemii, která se rozšiřuje po celém světě. Reishi je však v tomto směru silnou zbraní. Mimo jiné obsahuje glykoprotein, který bojuje při onemocněních jako je pásový opar či opar na rtu.

Zlepšuje paměť

Je dokázáno, že zázračná houba Reishi výrazně zlepšuje paměť aschopnost koncentrace. Působí přímo na receptory mozku, díky čemuž má příznivý vliv na celkový metabolismus.

Mimo jiné, Reishi bojuje proti stárnutí, atak se vám budou dlouhá léta vrásky vyhýbat. Tato jedinečná houba zlepšuje kvalitu spánku a v jednoduchosti řečeno, uklidňuje hormonální anervový systém člověka.

Chcete-li zažít tyto účinky na vlastní kůži, neváhejte a vyzkoušejte zázračnou houbu Reishi i vy. Toto rozhodnutí jednoznačně neprohloupíte!

Připojte se ke konverzaci

Košík 0