Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Ashwagandha a její účinky na celkové zdraví

Posted in

Ashwanganda patří mezi byliny, které jsou používány v ayurvédské medicíně. Tato rostlina je stále více používána i na našem území a rozhodne se není čemu divit. Ashwaganda se využívá jako nervové tonikum a napomáhá při léčbě mnoha onemocnění. Účinky této zázračné rostliny si představíme v následujících řádcích.


Důležité je, abyste věděli, že ashwaganda se používá jako doplněk stravy a rozhodně nenahrazuje léčbu určenou lékařem. Tato jedinečná rostlina byla již dlouhá léta zkoumána, přičemž se přišlo na její okouzlující účinky.


Zlepšuje kvalitu spánku
Možná byste nevěřili, no je dokázáno, že ashwanganda skutečně dokáže povýšit kvalitu spánku na jinou úroveň. Spánek je pro nás všechny velmi důležitý. Během této činnosti tělo dokáže dokonale zregenerovat, což je více než zapotřebí. Ashwaganda tak přináší zklidňující účinky, které příznivě působí na spánek.


Příznivě působí na pokožku
Ashwaganda má antibakteriální účinky, které napomáhají stavu pokožky. Tato jedinečná bylina pleť hydratuje a dodává jí všechny potřebné živiny. Také je o ní známo, že dokáže bojovat proti nedokonalostem, jako je akné.


Snižuje stres, nervozitu a únavu
Jak jsme si již v úvodu zmínili, ashwaganda působí i jako nervové tonikum. Dokáže redukovat stres, který je v dnešní době na běžné bázi. Důvodem jsou antistresové účinky této byliny. Mimo jiné snižuje nervozitu a únavu, díky čemuž se budete cítit nabitý energií. Právě díky tomu ashwagandu užívají i sportovci.


protinádorové účinky
Je dokázáno, že ashwaganda přináší i protirakovinné účinky. Dokáže zabránit růstu a množení nádorových buněk, které by mohly způsobit rakovinu. Mimo jiné, jedna vědecká studie prokázala, že ashwaganda zastavila růst karcinómových buněk vaječníků.


Proto neváhejte a vyzkoušejte účinky ashwagandy na vlastní kůži. Toto rozhodnutí jednoznačně neprohloupíte!

Připojte se ke konverzaci

Košík 0