Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Mateřídouška: Proč je tak výjimečná?

Posted in

O mateřídoušce slyšel již každý z nás. Jde o bylinu, která přináší skutečně okouzlující účinky na organismus člověka. Dá se říci, že mateřídouška je skvělým pomocníkem nejen ve zdraví, ale i v chorobe.

Využitie mateřídoušky je skutečně širokospektrální. Každý z nás by měl mít tuto bylinku doma po ruce. Nikdy přece nevíte, kdy ji budete potřebovat. Mateřídouška se v současnosti nachází v různých podobách. Je součástí čaje, nápojů či jiných výživových doplňků. Obecně platí, že mateřídouška obsahuje flavonoidy, silice a kyseliny.

Aké přináší účinky tato zázračná bylinka?

Podporuje spalování tuků

Možná byste nevěřili, no je dokázáno, že mateřídouška dokáže napomoci iv procesu hubnutí. Působí jako jakýsi antioxidant, díky kterému se tělo zbavuje toxických a škodlivých látek. Důvodem jsou zejména listy mateřídoušky, které se využívají jako přísada do čajů na hubnutí. Díky nim shodíte kilogramy rychleji, než byste čekali.

Zlepšuje spánek

Výhodou listů mateřídoušky je to, že dokáží výrazně zlepšit kvalitu spánku. Ten je mimořádně potřebný i co se týče hubnutí. Tělo přece potřebuje každý den zregenerovat a není lepší řešení než spánek. Pokud trpíte nespavostí, popřípadě jinými problémy spojenými se spánkem, listy mateřídoušky jsou skvělým řešením!

Odvodňuje vodu z těla

Mnohé vědecké studie prokázaly, že listy mateřídoušky dokáží odvodňovat nadbytečnou vodu z těla. To je mimořádně důležité i v případě, že toužíte zhubnout. Mimo jiné, listy mateřídoušky podporují trávení. Zlepšují pravidelné vyprazdňování a také pročišťují ledviny a močové cesty. Výhodou je, že tato jedinečná bylina urychluje i hojení ran či působí jako prevence onemocnění, jako například chřipka.

Preto neváhajte a vyskúšajte materinu dúšku aj vy. Toto rozhodnutie určite neoľutujete!

Připojte se ke konverzaci

Košík 0