Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Jak houba Reishi pomáhá s imunitou?

Posted in

“Houba věčného mládí” či “houba nesmrtelnosti” – takto se houba Reishi (Ganoderma) zvykne přezdívat v běžné praxi. Známá je zejména pro rozsáhlost pozitivních účinků na lidský organismus. Lidem se zdravotními potížemi umí přinést brzkou úlevu a tím zdravým zase pomůže vůbec neonemocnět. Zajímá vás, jak může houba Reishi pomoci vám a vašim blízkým? Pojďme se společně podívat na to, při kterých neduhů se po ní vyplatí sáhnout!

Zlepšuje imunitu

Houba Reishi dokáže výrazně zlepšit imunitu. Tuto schopnost jí dodává obsah beta-glykanů. Beta-glykan je přírodní polysacharid, který podporuje obranné reakce lidského organismu. Jinými slovy, stimuluje tvorbu protilátek v našem těle, čímž ho připravuje na lepší vypořádání se s případnými chorobami.

Zabraňuje infekcím

Při houbě Reishi se také často zmiňují její protivirové či protibakteriální účinky. Obsahuje totiž složky, které dokáží likvidovat virové či bakteriální patogeny způsobující infekce. Studie ukazují, že účinnost Reishi v boji proti virům spočívá v tom, že snižuje jejich množení, když jim zabraňuje v pohybu. Při bakteriích zase omezuje dělení, čímž zabraňuje růstu kolonií.

Zároveň platí, že dokáže posílit působení antibiotik.

Konzumace pomáhá téměř celému tělu

Houba Reishi má příznivý vliv na červené krvinky a protože zlepšuje cirkulaci krve je prospěšná při léčbě kardiovaskulárních onemocnění. Také snižuje hladinu cholesterolu a upravuje krevní tlak. Kromě toho její konzumací můžete korigovat některé srdeční arytmie či zvýšit celkovou okysličenost srdečního svalu.

Zařazením houby Reishi do jídelníčku se také omlazují jaterní buňky či napravují funkce ledvin. Tato houba také působí jako prevence žaludečních vředů a tlumí zánětlivé projevy a alergie.

Při tolika pozitivních účinků a jen velmi vzácně se vyskytujícím vedlejším účinkům, tak nadneseně můžeme říci, že houba Reishi prodlužuje život.

Připojte se ke konverzaci

Košík 0