Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Petrželový olej pro vaše zdraví!

Posted in

Petržel je populární a všestranná zelenina, která obohatí jemnou chutí mnoho jídel. Častokrát ho uvidíte na vašem talíři jako dekoraci. Avšak, petrželová ňať toho skutečně dokáže více než být jen obloha. Petržel je původem ze Středomoří, ale nyní se pěstuje v zahradách po celém světě jako všestranná kulinářská bylina. Její název je odvozený od řeckého slova “petros”, co znamená “kamen”, protože tato rostlina často roste ve skalnatých terénech.

Petrželový olej je extrahovaný ze semen, kořenů a listů rostliny. Semena obsahují více éterických olejů, i když na výrobu petrželového oleje se může použít celá rostlina. Olejový extrakt je buď bezbarevný nebo jemně světložlutý a má silnější horskou vůni v porovnání s čerstvou rostlinou. Využití petrželového oleje v průmyslné výrobě se petrželový olej používá jako přísada do mýdel, kosmetických přípravků, čistících prostředků a parfémů. Má  aromaterapeutické účinky a používal se na léčbu různých onemocnění včetně žloutenky a malárie. Tento olej má také antibakteriální a antimykotické vlastnosti, které mohou pomoci při léčbě pupínků, akné a kožních infekcí, jako také dezinfekci pórů. Zředěný petrželový olej se doporučuje vmasírovat do pokožky hlavy, co zabraňuje vypadávání vlasů.

Zdravotní benefity petrželového oleje

Infekce – petrželový olej může pomoci zabíjet mikroby a zabraňovat jejich rozšiřování, chrání před různými infekcemia chorobami.

Revmatismus a artritida – jde o onemocnění, které jsou způsobená obstrukcemi  krevního oběhu a akumulací kyseliny močové ve svalech a kloubech.

Petržel pomáhá detoxikovat tělo a zlepšuje krevní oběh, který pomáhá zmírnit bolest vyvolanou vzpomenutými nemocemi. Problémy s trávením – petrželový olej napomáhá zmírnit zažívací těžkosti, nauzeu, plynatost, zvracení a bolest v oblasti žaludku.

Lžička petrželového oleje denně dokáže obrátit život k lepšímu. Někdy se nám hodí jako rychlá pomoc při problémech s trávením nebo kosmetický zázrak zachraňující naši unavenou pleť!

Připojte se ke konverzaci

Košík 0