Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Káva s reishi

Posted in

Už pěkných pár let velká většina z nás vstává ráno s myšlenkou udělat si kávu. Nápoj bohů, který nám pomáhá vyhrát opakující se boj s nedostatkem energie. Hořká, sladká, černá nebo s mlékem, každý ji pije jinak a přece si ji užije do posledního doušku.

Kromě povzbuzujícího efektu káva reishi nabízí mnoho zdravotních benefitů. Někdy ji pijí lidé, kteří chtějí snížit denní příjem kávy s vysokým obsahem kofeinu, ale stále si chtějí zachovat svůj ranní rituál s chutným životabudičem.

Proč lidé pijí kávu reishi?

Tento nápoj bohů posiluje imunitu, pomáhá aktivnímu úbytku hmotnosti, bojuje s únavou, zlepšuje paměť, zvyšuje energetickou výdrž, snižuje hladinu cholesterolu, zmírňuje zánět, zbavuje stresu, spomaluje proces stárnutí a stimuluje krevní oběh. Houba reishi je také označovaná jako top zdroj antioxidantů.

Výhody kávy s houbou reishi: Může nám skutečně pomoci?

Dosud provedený výzkum  naznačuje, že samotná ganoderma lucidum, tedy houba reishi, může přinést určité zdravotní výhody. Například v pěti zveřejněných studiích z roku 2016 se dospělo k závěru, že Ganoderma lucidum “by se mohla podávat jako alternativní doplněk k běžné léčbě rakoviny s ohledem na její potenciál zesilování reakce nádorů na léčbu a stimulování pacientovy imunity”.

Kromě toho výzkum dokazuje, že pití kávy ve všeobecnosti může mít vícero příznivých účinků na naše tělo. Například ve zprávě z roku 2006 z kritických recenzí z oblasti potravinářské vědy a výzkumu se uvádí, že konzumace kávy může pomoci předcházet několika chronickým onemocněním (včetně cukrovky a Parkinsonovy nemoci). Během výzkumu se však také zjistilo, že nadměrná spotřeba kávy souvisí se zvýšením krevního tlaku (hlavní rizikový faktor srdcovo cévních onemocnění).

Milovníci kávy, pojďme spolu zkusit něco nové, chutné a v neposlední řadě zdravé – kávu reishi!

Připojte se ke konverzaci

Košík 0