Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Chaga a její blahodárné účinky na organismus

Posted in


Sibiřská chaga, jinak řečeno zrzka šikmý je cizopasná houba. Roste zejména na listnatých stromech, přičemž se vyskytuje už i na našem území. Zajímavostí je, že chaga nelze průmyslově pěstovat a díky tomu jde o čistě přírodní produkt.
Na Sibiři označují tuto houbu jako dar od Boha nebo houba nesmrtelnosti. Obecně platí, že obsahuje zejména biologicky aktivní látky. Mezi ty patří polysacharidy, polyfenolické látky, melanin, steroly či lipidy. V dnešní době je chaga velmi populární houba, a to díky příznivým účinkům, které si představíme v následujících řádcích.


Bojuje proti rakovině
Zajímavostí je, že tato zázračná houba s názvem chaga má protirakovinné účinky. To znamená, že zabraňuje tvorbě a růstu rakovinných buněk. Chaga se tak využívá jako prevence vzniku rakoviny a ke zmírnění nežádoucích projevů chemoterapie. Mezi ty patří například nechutenství, pokles bílých krvinek či zvracení. Chaga je skvělou volbou pro podporu léčby rakoviny.


Posiluje trávicí systém
Chaga obsahuje látky, které napomáhají v boji s trávicími obtížemi či dokonce zlepšuje činnost jater a chrání tělo před toxickými buňkami. Co se týče trávicího systému, chaga je silnou zbraní při podpoře vylučování, a také chorobách, které postihují slezinu či slinivku. Tato zázračná houba se také využívá při zánětech střev nebo žaludku.


Zlepšuje imunitní systém
Každý člověk má jiný imunitní systém. To ovšem neznamená, že ho není třeba vůbec posilovat. Díky silnému imunitnímu systému budete umět předcházet různým infekčním onemocněním, která by vám mohla způsobit vážné komplikace. Chaga napomáhá iv tomto směru. Má silné antivirové a antibakteriální účinky. Díky těmto vlastnostem dokáže podpořit schopnost bojovat s viry různého druhu.
Pokud vás tyto účinky chagy zaujaly, v tom případě neváhejte vyzkoušet tuto zázračnou houbu na vlastní kůži i vy!

Připojte se ke konverzaci

Košík 0