Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Olej z černého sezamu: Proč byste ho měli začít používat?

Posted in

Pokud jste milovníkem čínské, asijské nebo indické kuchyně, už jste se určitě setkali se sezamovým olejem. Ten je zejména pro tato jídla takříkajíc typickým znakem. Černý sezamový olej má blahodárné účinky na organismus člověka, díky čemuž je dnes mimořádně oblíbený.


Narozdíl od bílého sezamu má černý sezam výraznější a aromatičtější chuť. Také má silnější účinky, které se již po staletí uplatňují iv čínské medicíně. Olej z černého sezamu se nejčastěji využívá k přímé konzumaci, jako dochucovadlo jídel či na úpravu tepelných pokrmů. Černý sezamový olej je lehce stravitelný. Obsahuje výlučně černý sezam, který je lisovaný za studena. Tento jedinečný olej lze použít jako prevenci mnoha zdravotních problémů. O jaké onemocnění se jedná?


Účinky na kardiovaskulární onemocnění
Díky jedinečnému složení dýňový olej příznivě ovlivňuje kardiovaskulární onemocnění, které jsou jedním z nejčastějších problémů dnešní doby. Díky pravidelné konzumaci oleje z černého sezamu podpoříte stav cév, a také zdraví srdce. Zároveň je vítanou součástí jídelníčku při zvýšeném cholesterolu a krevním tlaku. Černý sezamový olej udržuje jejich přiměřenou hladinu, což výrazně přispívá k prevenci vzniku závažných kardiovaskulárních onemocnění.


Zlepšuje trávení
Olej z černého sezamu příznivě ovlivňuje i trávení. Podporuje pravidelnou stolici a zároveň pomáhá při léčbě zácpy. Černý sezamový olej obsahuje vlákninu, která je nezbytnou složkou pro proces trávení a celkovou činnost střev. Postačí vám dvě malé lžičky denně přidat do jídla a účinky se dostaví téměř okamžitě. Mimo jiné, olej z černého sezamu působí i jako prevence rakoviny konečníku a tlustého střeva.
Černý sezamový olej je v dnešní době skutečně oceňovaný a není se čemu divit. Po dostavení se prvních výsledcích budete okouzleni i vy, tak neváhejte a vyzkoušejte tento malý zázrak už dnes!

Připojte se ke konverzaci

Košík 0