Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Káva s houbou Reishi – zdravé potěšení

Znáte ten pocit, když se celý den těšíte na to, jak si uvaříte svou oblíbenou šálek kávy, pohodlně se usadíte, vyložíte si nohy a čas jakoby se zastavil? Ne nadarmo se říká, že káva dělá lidi přátelštějšího. Je prokázáno, že kofein snižuje pocity úzkosti, deprese či změny nálad a pití 2-3 šálků kávy denně napomáhá k celkové psychické pohodě a soustředění.

Co byste řekli na to, posunout pití kávy na zcela nový level? Představte si voňavou kávu, která lahodí vašim chutím, povzbudí vaši mysl a zároveň posílí vaše zdraví. Všechny tyto vlastnosti najdete v naší kávě s houbou Reishi.

Tato zázračná houba se už před 2000 lety

využívala v Asii na léčení různých zdravotních potíží, díky čemuž dostala přezdívku “Houba nesmrtelnosti”.

Reishi obsahuje několik molekul, které jsou zodpovědné za její pozitivní vliv na zdraví – triterpenoidy, polysacharidy a peptidoglykanů. V následujících bodech si přiblížíme některé ze zdravotních benefitů, které nám pití kávy s Reishi přináší.

Posílení imunitního systému

Pokud patříte mezi lidi, kteří jsou i několikrát do roka nemocní, pak je pro vás Reishi jasnou volbou.

Existuje mnoho důkazů o pozitivním vlivu této houby na bílé krvinky, které jsou klíčové pro správné fungování imunitního systému.

Léčivé účinky se prokázaly i u pacientů s onkologickým onemocněním.

Podpora psychického zdraví

Říká se, že ve zdravém těle zdravý duch. Toto funguje také naopak. Psychická pohoda má jednoznačně vliv i na fyzické zdraví. Vědci zjistili, že užívání houby Reishi napomáhá snížit stavy úzkosti a deprese, a tak zlepšit celkovou kvalitu života. Toto je jen pár z benefitů, které nám pití kávy s Reishi přináší.

O tom, že tato houba léčí, není pochyb. Zajímá vás, na jaké další aspekty našeho života ovlivňuje? Přečtěte si naše předešlé články.

Připojte se ke konverzaci

Košík 0