Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Předsudky stranou, konopný olej není droga, ale lék!

Posted in

Konopný olej je  zdrojem vysoce kvalitních živin a má dlouhou historii používání ve východní kultuře jako víceúčelový přírodní lék. I přes svou rozšířenou popularitu na východě, předsudek souvisící s jeho spojením s marihuanou, mu nedovolil proniknout do západní kultury. Důležitou informací je určitě nulový obsah THC v konopném oleji.

Pomáhá například s bolestí, úzkostí a spánkem. Doporučená dávka při poruchách spánku je jedna lžička večer.  Podporuje taktéž zdravou pleť, vlasy a nehty. Konopný olej se často používá na zvlhčení pokožky. Studie ukázaly, že olej z konopných semen může výrazně snížit vysušení pokožky a dále zmírnit důsledky jako svrbení nebo zánět. Navíc antioxidační a protizánětlivé vlastnosti mohou napomoci a chránit pokožku před procesem stárnutí.

Konopný olej je vynikající výživa pro váš mozek, protože obsahuje esenciální mastné kyseliny včetně kyseliny dokozahexaenovej (DHA), které jsou pořrebné pro vývoj mozku. DHA je rozhodující pro zdraví mozku, jako také sítnice oka, především v prvním roce života. Matky, které užívají konopný olej během těhotenství, mohou výrazně pomoci vyvíjejícímu se dítěti.

Zjistilo se, že esenciální mastné kyseliny v konopném oleji podporují zdravou mikroflóru ve střevech a podporují funkci imunitního systému. Toto může být velmi užitečné během chřipkové sezóny, když se virusy šíří ve škole, práci i doma.

Konopný olej má  Omega-6 a Omega-3 v poměru 3: 1, rovnováha, která  podporuje zdravé srdce a  správnou funkci kardiovaskulárního systému. Tyto živiny sehrávají klíčovou úlohu v mnohých biologických procesech a mohou pomoci předcházet mnohým vážným onemocněním.

Konopný olej je bohatým zdrojem kyseliny gama-linolovej (GLA), co je mastná kyselina omega-6. Studie ukázali, že GLA napomáhá k hormonální rovnováze těla. Pro ženy, doplnění GLA může znamenat zmírnění předmenstruačního syndromu. Taktéž může zmírnit křeče a bolesti běhems menstruace.

Připojte se ke konverzaci

Košík 0