Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Broskev na zakousnutí jako olej?

Posted in

Broskve jsou vynikající ovoce, které považujeme za důležitý zdroj vitamínů, no teď si ji představte jako důležitý zdroj broskvového oleje. Najdete je v různých velikostech a barvách od červené po žlutou v závislosti na zemi, z níž pocházejí. Broskve jsou běžné v severozápadní Číně, kde vznikly před rozšířením do Persie, a později do Evropy. Čína, Itálie, Řecko, Španělsko a Spojené státy jsou největšími přispěvateli na broskvový trh.

Číňané už dávno vařily listy broskví a sbírali olej, který dámy používali jako sérum proti stárnutí. K dnešnímu dni jsou broskve stále čínským symbolem nesmrtelnosti.

Broskvový esenciální olej se vyrábí z jádra broskve a používáme ho kvůli jeho léčivým a omlazujícím vlastnostem. Zatímco jsme všichni obeznámeni s jejich příjemnou chutí, broskve jsou také bohaté na užitečné antioxidanty. Používají se ve velké míře v kosmetickém průmyslu.

Určitě se ptáte, jaké jsou využití oleje z broskví. Tak se na to pojďme podívat!

Je výborný hydratační prostředek pro pokožku, aniž zanechal mastný pocit. Proniká rychle do kožních buněk díky své molekulární struktuře. Smíchejte několik kapek esenciálního oleje s klasickým tělovým olejem a rozetřete ho po pokožce. Vaše kůže vám za to určitě poděkuje svou hebkostí.

Broskvový esenciální olej lze použít k uklidnění těla. Čtyři kapky oleje v teplé lázni a alespoň 30 minut relaxu je osvědčeným lékem na dobrý spánek, zda zbavení se stresu. Tento olej najdete všude v kosmetice, jako v dětský olejích, krémech, balzámech na rty, šamponech a pleťových vodách.

Jeho hydratační vlastnosti z něj dělají ideální olej na ošetření obličeje, manikúry a masáže. Navrátí pevnost a jemnost nehtů po odstranění gelové manikúry. Používá se na zklidnění zanícené pokožky – je bohatý na vitamín C, který pomáhá pokožce bránit se proti zánětu.

Broskvový olej je také účinný přírodní odličovač. Přirozeně se vyskytující flavonoidy v oleji z broskve, nás dokáží ochránit před sluncem. Broskvový olej je v podstatě přírodní opalovací krém.

Připojte se ke konverzaci

Košík 0