Na našem blogu jsme již zveřejnili článek o pestrém využití exotických rostlinných olejů pro naše zdraví a krásu, ale v naší široké nabídce se nacházejí i produkty, které si zaslouží samostatnou pozornost.
Dnes si řekneme něco o makovém oleji a o důvodech, proč tuto skvělou potravinu zařadit do svého jídelníčku.
Více máku – více zdraví
Kdy jste naposledy jedli mák? V Česku tato šedé zrníčka mají dlouhou historii a jsou součástí některých tradičních receptů, jako makový závin, štrúdl, škubánky a jiné. Zřejmě neexistuje nikdo, kdo by si při nich nevzpomněl na vlastní dětství a teplé buchty v kuchyni babičky.
Pravdou však je, že v dospělosti a mimo sladkých koláčů nejíme tolik máku, kolik bychom našemu tělu měli dopřát. Existuje hned několik důvodů, proč konzumovat mák tak často jak je to možné.
Zapomeňte na mléko
Také si při myšlence na zdravé zuby a kosti hned vzpomenete na sklenici mléka? Po přečtení tohoto článku to už bude minulostí. Mák totiž obsahuje až 12krát více vápníku než kravské mléko a to je jen z důvodů, proč si namísto šálku mléka raději dopřát makové nudle. Pravidelná konzumace máku pomáhá předcházet osteoporóze, tedy řídnutí kostí. Udržte si díky této pamlsku dobré zdraví i ve vyšším věku
Lžička oleje každé ráno
Kromě toho mák pomáhá proti stresu, anémii a příznivě ovlivňuje i zdraví nehtů a vlasů.
V kuchyni ho můžete využít k dochucení studených salátů a výborný je také v ovesených vločkách nebo jako součást těstovin. Konzumovat ho můžete i samostatně.
Pokud zázračné účinky máku zaujaly i vás, objednejte si náš kvalitní BIO makový olej ještě dnes a přesvědčte se o nich na vlastní kůži.