Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Ženšen: čínská mandragora a všelék

Posted in

Ženšen, nebo také Panax ginseng, patří k nejcennějším darem přírody, které mají svůj původ v Asii. Už léčitelé starověké Číny znali jeho pozoruhodné účinky na zdraví a kvalitu života, ale ve skutečnosti je ženšen mnohem starší.

Kromě tradičních léčitelů si ho také cení mystici pro údajné magické vlastnosti a svou pověstí by mohl soupeřit s tajemnou mandragory. V zdravé výživě je využíván zejména jeho kořen, který vzhledem často připomíná člověka, což nepochybně vedlo k množství legend o účincích této magické rostliny.

Jméno mluví za vše

Spisovný název ženšen zní ženšen pravý a už podle něj vyplývá, že v tradiční medicíně se používá k léčení téměř všech nemocí a potíží. Ženšen je vyhledávané afrodisiakum, ale pomáhá také zvládat stres a příznivě působí na schopnost soustředit se, což je důvodem, proč ho dokonce užívali i ruští kosmonauti.

Mezi jeho další účinky patří:

  • Zvyšuje výkonnost
  • Urychluje hojení
  • Detoxikuje organismus
  • Vyrovnává krevní tlak
  • Stimuluje ženské orgány při sexuálním styku
  • Podporuje sexuální výkonnost u mužů
  • Zlepšuje imunitu
  • Slouží jako prevence před srdečně-cévními chorobami

Magické složení ženšenu

Účinky ženšenu na naše zdraví byly již několikrát prokázáno pomocí vědeckých studií a Světová zdravotnická organizace (WHO) ho dokonce doporučuje jako doplněk stravy vhodný pro stimulaci duševního i fyzického výkonu.

Kořen ženšenu je možné využít při zotavování po úrazech a při nadměrné zátěží nebo únavě. Obsahuje také široké spektrum vitamínů, aminokyselin a polysacharidů, díky čemuž vám jeho pravidelné užívání pomůže k dlouhodobému zdraví a výkonnosti.

O účincích ženšenu by se daly napsat celé knihy (a některé už jsou napsány), žádná z nich však nemůže mít takovou hodnotu jako vaše vlastní zkušenost.

Vyzkoušejte náš ženšen v tabletách a přesvědčte se na vlastní kůži o tom, že jde skutečně o zázračnou rostlinu.

Připojte se ke konverzaci

Košík 0