Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

10 geniálních využití kokosového oleje, o kterých jste netušili!

Posted in

Jen o málo potravinách se v posledních letech mluví tolik, jako o kokosovém oleji. Jeho popularita způsobila, že ho někteří milují a jiní zatracují, no fanoušci zdravého životního stylu na tento zázrak nedají dopustit. A vědí proč.

My vám přinášíme 10 netradičních tipů, jak můžete sílu kokosového oleje využívat naplno.

1. Olej místo mléka?

I když se to na první pohled možná nezdá jako lákavá představa, zkuste si příště přidat lžičku kokosového oleje do kávy. Kokosový olej ji zjemní podobně jako mléko, což ocení zejména vegani či lidé trpící intolerancí laktózy. Pro ještě lepší chuť doporučujeme přidat špetku skořice.

2. Lepší holení

Rozpuštěný kokosový olej skvěle poslouží i jako náhrada za pěnu na holení. Zjemní chloupky a pomůže žiletce snadněji se klouzat po pokožce, navíc podrážděná místa uklidňuje. Zdá se vám to málo? Bonus je příjemná vůně, kterou ocení i páni.

3. Zubní pasta

V kombinaci s jedlou sodou poslouží i jako pasta šetrná k vašemu chrupu. Nejenže pomáhá uklidňovat bolestivé a krvácející dásně, díky němu budou vaše zuby také bělejší a zářivější.

4. Úleva po opalování

Po dni na koupališti si na citlivou pokožku rozetřete tenkou vrstvu kokosového oleje. Pomůže uklidnit místa spálené od slunce a navíc pokožku zjemní, čímž urychlí její regeneraci. Totéž platí i pro bolavou pokožku s novým tetováním.

5. Zapomeňte na máslo

Tenká vrstva kokosového oleje natřeného na topince vyčaruje snídaně, které si zamilujete. Kromě toho, že prospívá trávení, zvyšuje také imunitu a dodá vám energii na celé dopoledne.

6. Pro domácí mazlíčky

Malé množství kokosového oleje v krmivu se postará o krásnou a zdravou srst vašeho pejska nebo kočičky. Většina zvířat jemnou chuť kokosového oleje zbožňuje, dokonce jim pomáhá udržovat zdravé zuby.

7. Ekologický repelent

Nic nedokáže procházku v přírodě zkazit více než roj otravných komárů. Zkuste před odchodem z domu smíchat trochu kokosového oleje s mátovým nebo čajovníkovým esenciálním olejem a rozetřít si ho po těle. Kromě svěžesti a příjemné vůně budete mít od hmyzu klid. Pokud již máte nějaké štípance od komárů, kokosový olej zmírní svědění a zklidní citlivou pokožku.

8. Balzám na rty

Suché a popraskané rty vás už díky kokosovému oleji nemusí více trápit. Malé množství oleje je ochrání před větrem a mrazem. Jako bonus jim dodá zdravý lesk a jemnou vůni.

9. Voňavý odličovač

Tenká vrstva kokosového oleje na tváři vám umožní rychlé odlíčení, které je ekologické, šetrné k vaší pleti a nebudou vás z něj štípat oči.

10. Pro páry

Kokosový olej poslouží jako skvělá náhrada za masážní olej, kterým si s partnerem můžete užít příjemný večer. Kromě toho je také výborný lubrikační gel, který vás navíc ochrání před kvasinkovými infekcemi.

Potřebujete další důvody, proč si pořídit kokosový olej? Objednejte si u nás pohár BIO panenského kokosového olejaa přesvědčte se, že tento zázrak by skutečně neměl chybět v žádné domácnosti.

Připojte se ke konverzaci

Košík 0