Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Chcete znát způsob jak si prodloužit život?

Posted in

Slyšeli jste už o houbě Reishi?
Houba Reishi, také známá jako Ganoderma lucidum nebo Lingzhi, se používá v tradiční asijské medicíně k léčbě široké škály zdravotních problémů od rakoviny až po hypertenzi. Tato houba, která se stala stále populárnější kvůli známým přínosem pro zdraví, je dostupná ve formě prášku, čaje a výživových doplňků. Tato konkrétní houba je bohatá na sloučeniny zvané triterpeny, o nichž se předpokládá, že poskytují zdravotní benefity.

Hlavní benefity houby Reishi

Bojuje proti stárnutí

Reishi houby byly velmi ceněné v tzv. bylinné medicíně už tisíce let pro jejich účinky na dlouhověkost. Moderní studie pozitivně spojují reishi s určitým prodloužením života, a to díky příznivému obsahu polysacharidů těchto hub. Navíc určité antioxidační vlastnosti organických sloučenin v houbách reishi neutralizují volné radikály, které mohou způsobit chronické onemocnění a předčasné stárnutí.

Působí proti rakovině  

Rakovina je nepochybně jednou z nejrozšířenějších smrtelných nemocí této doby. Studie, které byly zaměřeny na reishi zjistili, že látky, které se nacházejí v houbách reishi mají schopnost redukovat metastázy a zabraňovat růstu nádorů. Jiná studie zjistila, že účinné složky extraktu z houby reishi dokáží vyhledávat a neutralizovat rakovinné buňky v našem těle.

Detoxikace těla

Játra je jednoznačně jedním z hlavních orgánů v našem těle, proto snížení úrovně toxinů v ní je nesmírně důležité. Studie spojují užívání houby reishi s rychlejší regenerací zdravých jaterních buněk.

Zlepšuje činnost nervové soustavy

Na neurologické nemoci jako Alzheimerovu chorobu v současnosti neexistuje žádná léčba. Výzkumy však ukázaly, že právě výtažky z hub reishi mohou stimulovat kognitivní aktivitu.

Snižuje krevní tlak

Reishi houby prokázaly zlepšení schopnosti průtoku krve do srdce a snížení krevního tlaku; také snižují množství kyslíku spotřebovaného srdcem, což znamená, že pro zbytek tělesného a orgánových systémů dochází k většímu okysličování. Navíc některé složky extraktu z houby Reishi mohou snížit hladinu LDL (špatného) cholesterolu v systému a dále vás ochránit před mrtvicemi a infarkty.

Protizánětlivé vlastnosti

Jedním z nejdůležitějších účinků extraktů hub reishi je jejich protizánětlivá schopnost. To je částečně důvod, proč reishi může pomoci s kognitivními poruchami, a to zvýšením množství průtoku krve do mozku. Pro lidi trpící artritidou nebo dnou mohou být extrakty z reishi velmi užitečné. Reishi houby také působí na zmírnění bolesti hlavy a na hojení zranění.

Zdroj: 

https://www.livestrong.com/article/112069-ganoderma-lucidum-side-effects/

Připojte se ke konverzaci

Košík 0