Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Dejte kávě a zdraví zelenou

Posted in

I když ještě nedávno bylo pití kávy považováno za zlozvyk, nové vědecké studie tyto mýty vyvracejí a přinášejí důkazy o zdravotních výhodách, které nám tento chutný nápoj přináší. Kromě toho, že nám ranní šálek kávy pomůže neusnout cestou do práce, dodává našemu tělu i množství dalších benefitů.

Káva obsahuje mnoho životně důležitých antioxidantů, urychluje metabolismus a tím napomáhá hubnutí, rozšiřuje cévy, pomáhá při zácpě, snižuje riziko deprese a zlepšuje dlouhodobou paměť. Toto všechno a ještě mnohem víc jsou dobré důvody, proč každý den začínat šálkem kvalitní kávy. Je však možné tyto účinky ještě vylepšit?

Zelená káva

O zelené kávě už slyšel téměř každý, ale jen málo lidí skutečně ví, jak se liší od té klasické, kterou si mohou dát v každé kavárně. Obě mají podobný proces výroby, ale při zelené kávě se vynechá pražení kávových zrn, které jim dodává barvu a specifickou chuť.

Nepražená zrna mají ve své přírodní podobě zelenou barvu, to však není jediný rozdíl. Díky jinému zpracování se poměr vitamínů oproti černé kávě výrazně mění. Zelená káva obsahuje velké množství kyseliny chlorogenové, která snižuje chuť k jídlu, pomáhá spalovat kalorie a odstraňuje toxiny.

Díky těmto pozitivním účinkem na hubnutí by zelená káva neměla chybět v jídelníčku každého, kdo chce shodit nějaké to kilo. Pozor na ni by si však měli dávat diabetici, protože zelená káva snižuje schopnost těla vstřebávat cukr.

Káva s houbou Reishi

I když samotné pití zelené kávy velmi prospívá našemu zdraví, naše unikátní kombinace kávy s houbou Reishi z ní činí skutečně zázračný nápoj. Díky zelené kávě budete hubnout a houba Reishi podpoří váš imunitní systém, zpomalí stárnutí, sníží hladinu cholesterolu v krvi a mnoho dalšího.

Jde o vynikající způsob, jak užívat tyto dva produkty zároveň a pokud preferujete raději chuť klasické pražené kávy nebo čaje, můžete si u nás zakoupit i tyto kombinace.

Více o jedinečných účincích houby Reishi si můžete přečíst na našem blogu.

Připojte se ke konverzaci

Košík 0