Wishlist
Wishlist
Uncategorized
Posted in

Reishi výhody

Posted in
[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Účinky na zdraví:

1. Zdraví srdce:

Vědci v Číně a Japonsku zjistili, že kyselina ganoderová přítomná v Reishi zlepšuje průtok krve a snižuje spotřebu kyslíku v srdečním svalu. Rovněž snižuje hladinu cholesterolu a inhibuje agregaci destiček, což často vede k infarktu. Reishi zabraňuje tvorbě plaku v tepnách. Plak omezuje průtok krve snížením průchodu tepen, což vede k ateroskleróze. Studie zjistila, že spotřeba Reishi po dobu 2 týdnů může významně snížit krevní tlak.

2. Antialergie:

Extrakt Reishi může významně inhibovat různé typy alergických reakcí, včetně astmatu a dermatitidy. Triterpenoid, sloučenina nalezená v Reishi, poskytuje antivirové a antialergické účinky. Zabraňuje uvolňování histaminu, díky čemuž je bylina potenciálně užitečná pro alergie. Polysacharidy zlepšují schopnost protilátek bojovat proti bakteriím a virům, které způsobují alergické reakce. Reishi je užitečný při léčbě alergií způsobených atopickým šokem, dermatitidou, sennou rýmou, kopřivkou a alergiemi na potraviny a léky.

3. Hojení jater:

Tato silná houba chrání játra před poškozením fyzickými a biologickými faktory. Reishi může pomoci lidem v raných stádiích alkoholického onemocnění jater, zejména těm, kteří nezažili těžké ztráty jater. Pomáhá také pacientům trpícím hepatitidou B a pacientům se zvýšenými jaterními enzymy. Silné sloučeniny přítomné v Reishi urychlují odstraňování léků a chemikálií uložených v játrech. Antioxidanty přítomné v Reishi bojují proti volným radikálům a podporují regeneraci jater.

4. Detoxikuje tělo

Ganoderma odstraňuje toxiny nahromaděné v těle v důsledku nadměrného příjmu léků a nežádoucího jídla. Podporuje účinnou syntézu žlučových a mastných kyselin a podporuje rychlejší detoxikaci chemických látek z těla. Kromě toho zvyšuje schopnost těla absorbovat kyslík více než 1,5krát. Reishi rychle oxiduje tělo a upravuje jeho hodnotu pH.

5. Léčba onemocnění ledvin:

Reishi snižuje proteinurii a cholesterolázu a udržuje správnou funkci ledvin.

6. Vylepšení spánku:

Čínští bylinkáři tradičně doporučují Reishi pro své vlastnosti podporující spánek. Pravidelné používání Reishi může podporovat hlubokou fázi spánku.

7. Duševní zdraví:

V Japonsku je sušená Reishi doporučována k léčbě stresu v prostředí způsobeného neurózou. Studie také zjistila, že pravidelný příjem Reishi může pomoci pacientům trpícím Alzheimerovou chorobou. Poskytuje uklidňující účinek, který není ani narkotický, ani hypnotický.

8. Svalový relax:

Reishi je široce používán pro své svalově relaxační a protibolestivé vlastnosti. Předpokládá se, že houba může také léčit anorexii.

9. Imunitní systém:

Reishi je velmi užitečný při posilování imunitního systému těla. Houby Reishi nejen stimulují imunitní systém, ale také jej regulují. Regulují metabolickou rovnováhu a podporují syntézu nukleových kyselin v těle. Polysacharidy zvyšují hladinu interferonu v těle tím, že podporují uvolňování bílkovin z bílých krvinek. Tyto bílé krvinky pomáhají bránit šíření nemocí. Studie prokázaly, že pacienti užívající Reishi vykazují méně nežádoucí účinky při chemoterapii a ozařování. Pooperační zotavení je také plynulejší.

10. Starý věk:

Polysacharidy v Reishi podporují syntézu jaderné DNA a zvyšují dělení buněk, což zpomaluje nástup stárnutí. Přispívá také k delší životnosti. Tato zázračná rostlina pomáhá zvládat některé z nejvíce ohrožených věků a autoimunitních chorob, jako je rakovina a jiná neurodegenerativní onemocnění.

11. Ztráta váhy:

Kyslík je velmi důležitý pro spalování paliva. Vysoké hladiny kyslíku zvyšují metabolismus těla a vedou k úbytku hmotnosti. Zvyšuje rychlost, jakou tělo dodává kyslík do krve a dodává další energii. Zvýšená hladina energie nám pomůže pracovat déle a pomáhá při hubnutí.

12. Antioxidanty:

Reishi je silný zdroj antioxidantů. Obsahuje jeden z nejvyšších zdrojů antioxidantů nalezených v bylinkách a hubách. Peptid nalezený v Reishi je nejsilnějším antioxidantem v této bylině. Mezi další antioxidanty patří polysacharidy, polysacharidový peptidový komplex a fenolické složky.

13. Rakovina

Reishi posiluje imunitu a bojuje proti šíření rakovinných buněk. Stimuluje produkci interleukinu-2, což pomáhá v boji proti mnoha typům rakoviny. Kyselina ganoderová, sloučenina nalezená v Reishu, pomáhá v boji s rakovinou jater. Působí proti potlačení stimulací produkce bílkovin v kostní dřeni. Do studie bylo zařazeno 34 pacientů s pokročilým stadiem rakoviny. Dostali Reishi třikrát denně po dobu 12 týdnů. Výsledky ukázaly významné zvýšení T buněk.

Nedostatek kyslíku je jednou z hlavních příčin rakoviny. Je známo, že rakovinné buňky se daří v prostředí s nedostatkem kyslíku. Naopak, rakovinné buňky nemohou prosperovat v prostředí bohatém na kyslík. Několik laboratorních studií ukázalo, že Reishi může zabránit metastázování rakoviny. Inhibuje migraci rakovinných buněk a angiogenezi. Extrakty Reishi se používají v léčivech k inhibici proliferace rakovinných buněk. Kombinace Reishi se zeleným čajem navíc zvyšuje jeho sílu a zpomaluje růst rakovinných buněk.

14. Infekce:

Reishi stimuluje zrání imunitních buněk, také nazývaných makrofágy, které napadají infekční bakterie. To dále zabraňuje rozvoji sekundárních infekcí. Je také účinný proti kvasinkové infekci.

15. Stres:

Reishi je předepsána od století lidem trpícím stresem a úzkostí. To může účinně omezit emoční exploze během chronického stresu a deprese. Starověcí čínští mniši používali houby reishi ke zklidnění mysli.

16. Zdraví kůže:

Reishi může být velmi účinný při léčbě poranění kůže, ekzému, lupénky, kousnutí hmyzem a škrábanců.

17. Infekce močových cest:

Reishi může také poskytnout úlevu od infekcí močových cest. Ve studii 88 pacientů trpělo infekcí močových cest a podávalo Reishi 2 týdny. Vědci zjistili, že Reishi byl výrazně lepší než placebo při poskytování úlevy od infekce močových cest. Inhibuje 5-alfa reduktázu, enzym, který přeměňuje testosteron na dihydrotestosteron. Tato 5-alfa reduktáza může vést k oteklé prostatě a zdravotnímu problému, který ji doprovází. Zlepšuje také tok moči u mužů s mírnými až středně závažnými známkami zánětu močových cest.

18. Zánět:

Extrakt Reishi je velmi účinný při snižování postherpetické bolesti, ke které dochází téměř po léčbě herpetických lézí. Kombinace Reishi se San Mioa (směs několika čínských bylin) může pomoci snížit revmatoidní artritidu. Pomáhá redukovat otoky spojené s revmatoidní artritidou. Reishi je také účinný u ztuhlého krku a ramen.

19. Krevní cukr:

Reishi má také vliv na snížení hladiny cukru v krvi. Obsahuje polysacharidy známé jako Ganoderan A, B a C, které poskytují hypoglykemický účinek. Zvyšuje hladinu inzulínu v plazmě, zvyšuje používání periferních tkání a podporuje metabolismus glukózy v játrech.

20. Záření:

Reishi zvyšuje účinky radiační terapie a působí přímo proti nádorům. Posiluje imunitní systém, který pomáhá vašemu tělu řídit radiační terapii a chemoterapii. Zmírňuje také příznaky radiační terapie, jako je nevolnost, zvracení, horečka, infekce, vypadávání vlasů a ztráta hmotnosti.

Dávkování:

Reishi je k dispozici ve formě tobolek a tinktury ve většině obchodů se zdravím. Reishi lze užívat také ve formě kávy a čaje. Přidání Reishi do čaje a kávy může způsobit, že je velmi horké.

Dávka Reishi závisí na řadě faktorů, jako je věk, zdraví a některé další podmínky. Dospělí trpící rakovinou, chronickou hepatitidou a cukrovkou by měli dostávat dávky 600 až 1800 mg denně. Při vysokém krevním tlaku se doporučuje použít 55 mg ganodermy. K léčbě proteinurie (bílkoviny v moči) se doporučuje 100 g ganodermy ve 300 ml vody.

Nezapomeňte se svým lékařem poradit před zahájením léčby.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Připojte se ke konverzaci

Košík 0