Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Takto voní zdraví: nejlepší éterické oleje.

Posted in

Čich je jeden z nejméně používaných smyslů a právě kvůli tomu na něj často zapomínáme. Nemáme ho tak rozvinutý jako některá zvířata, naše schopnost “cítit” má však velkou moc. Známé vůně v nás snadno dokáží probudit staré vzpomínky, působí uvolňující a dokáží vyvolat silné fyzické reakce.

Stačí vůně chutného jídla, aby se nám hned začaly sbíhat sliny, pěkný parfém dokáže upoutat pozornost opačného pohlaví a získat si sympatie. Čich častěji využívají ženy, například při výběru kosmetiky, ale existují i jiné důvody, proč bychom našemu nosu měli věnovat stejnou pozornost jako chuťovým buňkám.

Všude dobře, doma nejlépe

O aromaterapii už slyšeli mnozí, ale jen málokdo by věděl přesněji popsat, jak tato metoda funguje. Ve skutečnosti byla aromaterapie oblíbená již ve starověkém Římě, nejen díky její relaxačním účinkem, ale i kvůli schopnosti skutečně léčit.

Zapálená aromalampa s pár kapkami oblíbeného éterického oleje dokáže zútulnit každý domů a nejen že naplní váš dům nebo byt osvěžující vůní, ale už jen pobytem doma se vám uleví od mnoha potíží, jako například:

  • rýma
  • dráždivý kašel
  • záněty dýchacích cest
  • deprese
  • oslabená imunita

Každý si najde oblíbenou

V současnosti dostat esenciální oleje těch nejzajímavějších vůní, na jaké si vzpomenete. V naší nabídce populární vůně jako eukalyptus,borovice, nebo máta, které se nejvíce hodí při léčbě rýmy. Kromě toho, že vám uleví od ucpaného nosu, dezinfikují i okolní vzduch a tak zabraňují dalšímu šíření nákazy.

Populární je také levandule, která příznivě působí na nervový systém a hodí se pro každodenní meditace nebo ke zmírnění deprese.

Mezi další esenciální oleje, které vám rozhodně doporučujeme, patří čajovník, cedrové dřevo, meduňka, skořice, tymián a mnohé další.

Najděte si tu pravou vůni v naší pestré nabídce a a objednejte si spolu s oleji i stylovou aromalampu, která se stane decentní okrasou vašeho obývacího pokoje nebo kanceláře.

Košík 0