Wishlist
Wishlist
Zdravie
Posted in

Makový olej na zdravé kosti!

Posted in

Na našem blogu jsme již zveřejnili článek o pestrém využití exotických rostlinných olejů pro naše zdraví a krásu, ale v naší široké nabídce se nacházejí i produkty, které si zaslouží samostatnou pozornost.

Dnes si řekneme něco o makovém oleji a o důvodech, proč tuto skvělou potravinu zařadit do svého jídelníčku.

Více máku – více zdraví

Kdy jste naposledy jedli mák? V Česku tato šedé zrníčka mají dlouhou historii a jsou součástí některých tradičních receptů, jako makový závin, štrúdl, škubánky a jiné. Zřejmě neexistuje nikdo, kdo by si při nich nevzpomněl na vlastní dětství a teplé buchty v kuchyni babičky.

Pravdou však je, že v dospělosti a mimo sladkých koláčů nejíme tolik máku, kolik bychom našemu tělu měli dopřát. Existuje hned několik důvodů, proč konzumovat mák tak často jak je to možné.

Zapomeňte na mléko

Také si při myšlence na zdravé zuby a kosti hned vzpomenete na sklenici mléka? Po přečtení tohoto článku to už bude minulostí. Mák totiž obsahuje až 12krát více vápníku než kravské mléko a to je jen z důvodů, proč si namísto šálku mléka raději dopřát makové nudle. Pravidelná konzumace máku pomáhá předcházet osteoporóze, tedy řídnutí kostí. Udržte si díky této pamlsku dobré zdraví i ve vyšším věku

Lžička oleje každé ráno

Makový olej se lisuje ze zralých semínek, které neobsahují opium, ale za to jsou bohatým zdrojem velkého množství vitamínů a minerálů, jako například zinek, B1, fosfor, železo.

Kromě toho mák pomáhá proti stresu, anémii a příznivě ovlivňuje i zdraví nehtů a vlasů.

V kuchyni ho můžete využít k dochucení studených salátů a výborný je také v ovesených vločkách nebo jako součást těstovin. Konzumovat ho můžete i samostatně.

Pokud zázračné účinky máku zaujaly i vás, objednejte si náš kvalitní BIO makový olej ještě dnes a přesvědčte se o nich na vlastní kůži.

Připojte se ke konverzaci

Košík 1