Wishlist
Wishlist
Uncategorized

6 způsobů jak Reishi působí proti rakovině

Mnoho lidí s rakovinou lehko onemocní, když je jejich imunitní systém značně oslabený. S takovým oslabeným imunitním systémem jsou onkologicky nemocní pacienti více zranitelní na číhající patogeny jako jsou bakterie a viry, které potom umožňují rakovině zasáhnout i zdravé buňky.

Mnoho zdravotníků ví jen málo o výživě, bylinách a houbách, a o jejich zdraví prospěšných účincích.

Například podle světoznámého mykologa Paula Stametsa „ze 140 000 druhů hub, věda zná jen 10% z nich“. Je to obrovská škoda, když si uvědomíme, že houby obsahují některé z nejsilnějších léků planety.

Naštěstí existuje mnoho vědců, kteří zkoumají zdravotní přínosy rostlinné říše, zejména pokud jde o houbu Reishi, známou svými účinky na posílení imunity a boje proti stárnutí. Nejnovější výzkumy vyzdvihují Reishi jako velkou pomoc proti rakovině.

Jak Reishi pomáhá proti rakovině?

  1. Reishi pomáhá imunitnímu systému bojovat s infekcemi. Už samotná rakovina je pro lidské tělo náročná, sekundární infekce dělají imunitní systém obzvláště zranitelný u těch, kteří již mají onkologické onemocnění.
  2. Reishi pomáhá pacientům s rakovinou prsu. Tzv. zánětlivý karcinom prsu je nejrozšířenější formou rakoviny tohoto typu. Nové výzkumy potvrzují, že Reishi je pro tento typ rakoviny velmi nápomocná, protože má schopnost selektivně inhibovat životaschopnost nádorových buněk.
    Časopis “Journal of Nutrition and Cancer” zveřejnil výzkumy, které prokazují, že houba Reishi neustále inhibuje buněčnou invazi a narušuje buněčné “sféroidy” které zapříčiňují invazivní povahu rakovinných buněk.
  3. Studie poukazují na to jako Reishi zesílením zdravé obranné buněčné aktivity dokáže identifikovat potenciální patogenních útočníků. Účinek houby Reishi dokáže prolomit fibrinogen, tedy vnější vrstvu, která chrání rakovinné buňky, takže jsou tedy citlivější na tzv “buněčnou smrt”
  4. Reishi také zabezpečuje ochranu zdravým buňkám. Ve studii, která pozorovala účinky Reishi na rakovinné buňky vaječníků, Reishi zpomalila tvorbu kolonie a migrace buněk, což se ukázalo jako způsob ochrany již zdravých buněk. Studie také zjistila, že Reishi pomáhá zpomalení růstu nádorových buněk.
  5. Reishi reguluje programovanou “buněčnou smrt”. Všechny zdravé buňky zemřou, ale některé rakovinné buňky nepodléhají apoptóze. Reishi tento proces úspěšně zprostředkovává.
  6. Reishi bojuje s rakovinou vlastní hrou tzv. “Buněčné vytlačování”. Rakovinné buňky se prostřednictvím enzymu, který ničí proteiny, protlačí do zdravých buněk a ničí okolní tkáně. Mohou také vstoupit do krevního oběhu a metastazovat. Reishi se ukázala jako látka, která blokuje tento enzym a zabraňuje se dostat rakovině tam kam nepatří.

Zdroj: https://www.naturalhealth365.com/reishi-mushroom-immune-system-1198.html

Připojte se ke konverzaci

Košík 1